Publicerad den Lämna en kommentar

Garage 77 – Ultimata medlemsgaraget

Garage 77 – Ultimata medlemsgaraget


Vill du också ha ett eget garage med alla möjliga drömbilar? Där du kan vraka och välja vilken bil du vill ha just idag.

Du kanske känner för att hämta din fru från jobbet i en Porsche eller barnen från skolan i en Bronco?


Välkommen till Garage 77, klubben där du som medlem kan komma och gå när du vill i klubbgaraget och använda vilken av de lediga bilarna som helst, när du än vill.

Visst låter det som en dröm? Du slipper ta hand om skötseln av bilarna, försäkringen, förvaring, service och allt annat som kommer med en äldre ikon bil.

Ferrari 328 gtsi i Garage 77 framför musikrummet och baren
Ferrari 328 GTSi framför baren och ingången till garagets musikrum

På Garage 77 kan du ena dagen komma in och plocka upp en Ferrari 328 GTSi  och köra de kurviga vägarna på Highway One. Ett par dagar senare kan du cabba ner en Lincoln Continental och ta din familj på en lyxtur i Beverly Hills. Eller behöver du en annorlunda bil att ta din väninna till hennes möhippa, varför inte ta Broncon?

En öl knäckte idéen till Garage 77

Brian Waldman tillsammans med sin kompis och granne Cameron Murg fick idéen till Garage 77 när de en helg fick låna en Dodge Challenger. Bilen stod på en gemensam parkeringsplats när de inte körde den, så båda hade tillgång till den. Senare på kvällen när en öl delades kläcktes idéen om ett medlemsgarage för personer som bara vill köra ikoniska bilar. Garage 77 var fött.

“På den här location ska vi ha 30 medlemmar, är tanken. Idag är det 16 men det är 6 stycken på väg in under veckan”. säger Brian när vi står utanför Garage 77’s första garage i Redondo Beach, Los Angeles.

Brian Waldman sitter avslappnad i en av fåtöljerna i launch delen av Garage 77
Brian i en avslappnad ställning i garagets launch hörna.

Ligger längst Highway One

Garaget köptes av en gammal bilfirma. Passande nog, för att ringa in hela idéen, låg garaget längs med den klassiska och anrika vägen, Highway One som sträcker sig längs den Kaliforniska kusten. Från Red Wood skogarna i norra San Francisco till San Juan Capistrano i södra Kalifornien.

Brian förklarar att detta garage ska vara som medlemmarnas andra hem. Hit ska dem kunna komma och gå som dem vill. Natt som dag.

“Som medlem kan du hålla kalas, möten och/eller event i garaget. “

Ferrari 328 gts i framför ett par av helg eventets stegar

“Det är därför det fortfarande är något stökigt här. Vi hade ett stort konstevent i helgen som vi inte riktigt hunnit städa efter.” säger Brian ursäktande, medan han pekar på några stegar som ligger längst ena garagedörren.

“Vi har verkstadskvällar, flipperturneringar, barkvällar, konstevenemang m.m. Det handlar inte bara om bilar. Medlemmarna ska se Garage 77 som en knytpunkt för nya kontakter och nätverkande med.”

Bilfamiljen har utökats med en Chevrolet Camaro Cab

När Fascinating Cars är och hälsar på är det senaste tillskottet i bilfamiljen, en Chevrolet Camaro från 1967, tyvärr ute och kör.

Fast vad gör det när jag och Brain står framför en Ferrari 328 och en Corvette C1 som skiner rött.

lincoln Continental och en jeep cj-5 står under sina natt skynken.

Utanför garaget, under skynkena, ser du klart och tydligt formen av en Lincoln Continental, en Willys Jeep, en DeLorean, en Porsche Speedster plus en otroligt ren och vacker Bronco.

DeLorean – Körs minst – Går sönder mest

Medan vi tar av skynket till DeLorean för att låta den Kaliforniska solen lysa på den matta aluminiumkarossen berättar Brain:

“Det här är den bilen som körs minst men går sönder mest.”

DeLorean 1981 bakifrån vid Highway One i Los Angeles Rodendo beach

“Det är tråkigt för det är ju en sån klassiker. Fast den går sönder hela tiden och den har knappt varit ute och kört.”

Liten mellan raderna får jag känslan att den här bilen kanske inte kommer vara kvar så länge i Garage 77´s flotta. Är du sugen? Lägg ett bra bud så kanske du har en DeLorean.

vänster front av DeLorean 1981 utanför Garage 77 med Ford Bronco i bakgrunden

Drömbilarna ligger i 80.000 dollars klassen

“Drömbilarna vi tittar på just nu är i prisklassen runt 80.000 dollar. Självklart ligger Jaguar E-type högt på listan. Fast tänk dig en skinande James Bond Lotus Esprit. Det skulle vara något.” säger Brian med ett nästan pojkaktig leende.

Corvette C1 inredning med corvette fonten och de klassiska röda och blåa färgerna

Brain jobbar full tid med Garage 77 och medan vi står och pratar får jag känslan av att han lever lite av en dröm.

Han och hans kompanjoner, Cameron och Stephanie Murg och Alex Howe har byggt ett super snyggt och genomtänkt garage i 100% retrostil. Där allt handlar om att ha kul, umgås med vänner, träffa nya personer och köra ikoniska bilar. Vem skulle inte vilja driva det?

”När vi ändå skulle öppna det här garaget så kände jag att det var lika bra att flytta hit min samling av flipperspel. Det är otroligt uppskattat.” säger Brain och blickar ut över de åtta klassiska spelen som står uppradade längst väggen i garaget.

DeLorean med en av Garage 77´s sticker som ligger på vindrutan

“Vi kommer även fått in ett vintage 22’ American Shuffleboard Table snart, det kommer bli riktigt kul.”

“Samtidigt, ifall du bara vill sitta och ta det lugnt går det också såklart. Eller, varför inte jamma i vårt musikrummet, där borta i hörnet av lokalen.” Brain nickar mot hörnet av garaget medan jag fortsätter titta, eller stirra, på Ferrarin.

Brett´s pappa hade också en Ford Bronco

“Intresset är stort för Garaget 77´s bilar. Nästan varje dag får vi alltid personer som släntrar in och vill prata om någon av våra bilar.”

Jag får själv erfara det när jag sitter på marken utanför garaget och fotograferar Corvettens rundade vackra former. En man vid namn Brett kommer fram och börjar prata. Hans pappa hade en Bronco när han var liten och han beundrar verkligen Corvettens sköna lena stil.  

Ford Bronco ljusblå vid Highway one mitt på ljusa dagen

Santa Monica kan bli nummer 2

Med den uppmärksamheten Garage 77 har dragit till sig pratar delägarna om att öppna ett eller två garage till inom kort. Området som lockar mest just nu är Santa Monica.

“Den lokalen och flottan skulle vi vilja ha minst dubbelt så stor, då vi tror att det området är mer lukrativt med fler potentiella medlemmar. Allt är på skiss stadiet nu och självklart kommer det krävas mer av oss, fast vad gör det? Det är ju bara kul.”

Corvette c1 och Ferrari 328 gtsi, båda skinande röda vid Garage 77

Det ska bli riktigt intressant att följa Garage 77 med sin unika och härliga affärsidé.

Lycka till med allt.

/Peter

____________________________________________

Garage 77´s Bilfamilj

Garage 77´s bilfamilj i mitten på Mars 2019

  • Corvette C1 – 1960
  • Ford Bronco – 1975
  • Ferrari 328 GTSi – 1987
  • Porsche Speedster Tribute – 1956
  • DMC DeLorean – 1967
  • Chevrolet Camaro Cab – 1967
  • Lincoln Continental – 1961
  • Jees CJ-5 – 1977

____________________________________________

Läs mer och följ Garage 77

Ifall ni vill läsa mer, komma i kontakt eller bara följa Garage 77´s resa in i framtiden. Här nedan har ni alla vägar för att träffa på dem över vårt kära internet:

Garage 77´s hemside adress. www.thegarage77.com
Klicka för att komma till Garage 77´s Hemsida
Garage 77´s Instagram
https://www.instagram.com/thegarage77/
Klicka = kom till Garage 77´s Instagram
Garage 77´s Facebooksida 
https://www.facebook.com/garage77rb/
Klicka så kommer ni till Garage 77´s Facebook sida

____________________________________________

Vill du läsa mer Fascinerande saker?

____________________________________________

Följ med på Fascinating Cars resa genom nyhetsbrevet

* Japp, mailen behövs
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *