Publicerad den Lämna en kommentar

Vad är Fascinating Cars?

Fascianting Cars logo

Fascinating Cars startade som en dagsboks blogg


Fascinating Cars är ett StoryTelling märke som fokuserar på bilar/fordon och dess ägare. Bilen behöver inte vara miljon dollar bilen eller en bil som alla vänder på sig för att se – bilen måste bara ha en historia att berätta.

För det mesta ingår ägaren i den historien med. 


Det hela började i bloggens starttid i mitten av 2000-talet. Jag, Peter – ägaren av Fascinating Cars, ville starta en blogg där jag kunde prata om min största passion, bilar.

I början var bloggen full av nya bil släpp, häftiga och konstiga ombyggda bilar, coola superbilar och saker som var fascinerande angående bilar. 

Efter nästan 1000 inlägg totallt, med ett snitt på ett inlägg var tredje dag, insåg jag att jagandet av nyheter i bilvärlden gjorde att jag tappade min passion för bilar. Det blev mer en jakt på nyheter online istället för att interagera med likasinnade bilintresserade.  

Maserati Mexico under renovation

Den första Fascinating Car-artikeln i januari 2019

I mitten av 2018 tog jag ett nytt grepp om märket Fascinating Cars och började använda min journalistiska utbildning och erfarenhet tillsammans med mina fotografiska hobbyfärdigheter, för att fotografera och skriva om bilar och dess ägare som hade en historia. 

I januari 2019 såg www.Fascinatingcars.se dagsljuset med två artiklar om Patriks Hard Core Patina Porsche 912 från 1967 och berättelsen om Presidenten för svenska Maserati Cluben

Maserati Quattroporte

Framtiden för Fascinating Cars

Fascinating Cars drivs som ett passionerat hobbyprojekt just nu med en ivrig känsla av att fotografera och skriva om bilar som har en historia att berätta – och deras ägare förstås. 

Förhoppningsvis kommer Fascinating Cars i framtiden att vara mer än bara en online bilmagasin. Det finns planer för hur detta varumärke kan integreras mer i klassiska bil gemenskapen, som ett Fascinerande bilgarage till exempel – eller sälja affischer online – hålla fotosessioner tillsammans med andra bilentusiaster etc. … framtiden får avgöra.

Ferrari 308 GTB qv - about Fascinating Cars

Samarbete eller möjligheter?

Ser du samarbetsmöjligheter i detta typ av varumärke – behöver du innehåll på din hemsida / tidning eller har du en bra uppfattning om hur vi tillsammans kan ta det här varumärket till nästa nivå, ring eller maila. 

… naturligtvis, om du har en bil med en fantastisk historia, ring eller maila så att vi kan göra en berättelse om den.

Ring – +46 73 933 26 67 eller e-post på Peter@FascinatingCars.se


Börja läs alla fascinerande historier här:

Följ med på Fascinating Cars resa genom nyhetsbrevet

* Japp, mailen behövs
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *